Antonius
Narrowcasting Oplossingen

Narrowcasting voor het Antonius Ziekenhuis

Het Antonius Ziekenhuis, gevestigd in Sneek en Emmeloord, is een ziekenhuis met een capaciteit van ruim 300 bedden en meer dan 1000 medewerkers. Het Antonius Ziekenhuis vernieuwt en verbetert constant. De continuïteit en kwaliteit van de informatievoorziening naar de bezoekers en patiënten staat centraal en worden constant geoptimaliseerd.

Oplossing met een helder doel

Ons doel was om een digitale communicatieoplossing te realiseren waarmee Antonius zowel centraal als decentraal aan de informatiebehoefte van medewerkers, patiënten en bezoekers kan voldoen. In opdracht van PTH Groep realiseerden wij voor Antonius Ziekenhuis meerdere narrowcasting toepassingen om op dynamische wijze te communiceren met diverse doelgroepen op diverse locaties rondom het ziekenhuis.

Narrowcasting in de zorg

Zo is er gezorgd dat er in wachtruimtes wordt gewerkt met dynamische wachttijdindicaties. Hierdoor kan de patiënt realtime geïnformeerd worden omtrent de actuele wachttijden en overige belangrijke mededelingen vanuit het ziekenhuis. Deze informatie wordt aangevuld met actuele nieuwsberichten en een weerbericht waarmee het systeem tevens dient als "wachtverzachter". Ook worden er op diverse plaatsen gewerkt met dynamische bewegwijzeringen waarmee reserveringen van diverse vergaderruimtes, via het bestaande reserveringssysteem, getoond worden op grote informatiezuilen. Een goed voorbeeld van het effectief hergebruiken van beschikbare content, in dit geval een bestaand reserveringssysteem, waardoor er geen extra beheerscapaciteit nodig is.

Positief resultaat

Door het narrowcasting platform zijn bezoekers (en met name patiënten) van Antonius beter op de hoogte van de wachttijden die op dat moment gelden. Daarnaast draagt het systeem bij aan een eenduidige en consistente nieuwsvoorziening volledig afgestemd op de juiste doelgroep en het juiste moment. Bovendien verzachten de informatiebeeldschermen de wachttijd van mensen in bijvoorbeeld de wachtkamer.

Honda Logo
Leger Des Heils (1)
Cultuurgebouw
Qbuzz
Karcher
Sony
Arnhem
Gemeente Heerenveen (1)
Patyna (1)
Isala
Sterkliniek
Amc
Heiploeg
Ijb Groep
Strukton
Bel mij terug

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Laat hier je telefoonnummer achter. Wij bellen je zo snel mogelijk terug!