Speaking News 1920X400px
Nieuws

De betekenis van narrowcasting

13 maart 2020

Wat betekent het woord narrowcasting? En waar komt het woord 'narrowcasting' vandaan? Dit zijn vragen die vaak aan ons worden gesteld en daarom is het hoog tijd voor antwoorden en een duidelijk overzicht. 

Narrowcasting v.s. broadcasting

Eigenlijk is het woord 'narrowcasting' het tegenovergestelde van 'broadcasting'. Broadcasting is het uitzenden van boodschappen aan een zo groot mogelijk publiek. Een goed voorbeeld hiervan is reclame op televisie of op de radio. Het woord 'narrow' daarentegen betekent in het Engels smal en staat dus voor het uitzenden van boodschappen naar een smal en klein publiek. De boodschap is bewust gekozen en wordt uitgezonden aan mensen die daar op dat moment behoefte aan hebben.

Narrowcasting v.s. digitale signage

Voordat we definitief de betekenis van narrowcasting bepalen, is het goed om stil te staan bij een ander veelgebruikt woord voor narrowcasting: digital signage. Als we digitale signage letterlijk vertalen staat er 'digitale bewegwijzering'. In eerste instantie staat het woord signage vooral voor de digitale variant van geprinte media zoals posters. Echter biedt digital signage veel meer mogelijkheden dan alleen het laten zien van een plaatje of advertentie. De digitale schermen kunnen veel breder ingezet worden met video’s en relevante informatie. Digital signage wordt nu als term in bredere zin gebruikt en betekent eigenlijk hetzelfde als het Nederlandse ‘narrowcasting’.

Betekenis van narrowcasting 

Narrowcasting is dus het uitzenden van specifieke boodschappen via narrowcasting schermen, voor een bepaalde doelgroep, op een bepaald tijdstip en op een bepaalde plaats. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken:

  • Informeren van klanten, passagiers of bezoekers
  • Intern communiceren met medewerkers
  • Presenteren van producten, aanbiedingen of lokale acties
  • Exploiteren van een commercieel kanaal

Je komt de narrowcasting schermen vaak tegen in ziekenhuizen, scholen, horecagelegenheden, het openbaar vervoer en allerlei andere instellingen. Ben je benieuwd naar wat narrowcasting voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij laten je graag de eindeloze mogelijkheden zien!