800Px Qbuzz Friesland
Narrowcasting Oplossingen

Qbuzz

Qbuzz is een bekend openbaarvervoerbedrijf en rijdt in de provincies Groningen, Drenthe, regio Utrecht (onder de naam van U-OV) en in de regio Drechtsteden, Molenland & Gorinchem. Met stads- en streekvervoer zorgt Qbuzz dagelijks ervoor dat reizigers op de juiste bestemming komen. 

Chauffeurs makkelijk bereiken

Reizigers worden al op verschillende manieren op de hoogte gehouden van de actuele vertrektijden, vertragingen of storingen. Naast de informatie op de haltepalen en in bushokjes is al het stads- en streekvervoer voorzien van schermen waarop de eerstvolgende haltes te zien zijn. De focus van de narrowcasting oplossing lag daarom niet op de reizigers maar op de andere doelgroep: de buschauffeurs. ''We zochten een medium waarmee we de buschauffeurs makkelijk kunnen bereiken zodat ze op de hoogte zijn van interne zaken '' aldus Bonnie Wiersma , marketing- en communicatieadviseur van het busbedrijf.

Strategische plekken

Qbuzz beschikt in totaal over elf vestigingen in de gehele provincie Drenthe, provincie Groningen en stad Groningen. In de kantine van elke vestiging is een narrowcasting scherm geïnstalleerd. De kantine is namelijk dé plek waar de buschauffeurs dagelijks komen en even niet achter het stuur zitten zodat ze de informatie volledig tot zich kunnen nemen. Ook zijn er narrowcasting schermen geïnstalleerd op diverse busstation's in Groningen, Assen en Emmen. Dit zijn busstation's waar de buschauffeurs een korte pauze kunnen nemen tussen de ritten door. 

Altijd en overal op de hoogte 

De content op de narrowcasting schermen is heel divers: van praktische dingen zoals de werking van de kachel tot aan interne zaken per locatie, de uitvoerende diensten, eventuele vertragingen of tarieven die veranderd zijn. ''Met de gebruiksvriendelijke software van TDM kunnen we snel uit de voeten en hebben we veel vrijheid om content te creëren. Elke vestiging beschikt over een algemene afspeellijst maar door de flexibele software kunnen de schermen ook op diverse locaties apart beheerd worden. Teammanagers van elke vestiging hebben dus de mogelijkheid om eigen berichten te plaatsen. Ideaal!'' 

'' Tijdens een vrijblijvend gesprek zijn wij heel goed geadviseerd over de strategische plekken voor de schermen, de juiste hardware en waren wij snel enthousiast over de vrijheid van de gebruiksvriendelijke software die Speak kon leveren. De narrowcasting schermen zijn voor ons een mooi medium om onze chauffeurs te voorzien van interne informatie en het ziet er ook erg goed uit. Wij zijn heel tevreden!''
Honda Logo
Leger Des Heils (1)
Cultuurgebouw
Qbuzz
Karcher
Sony
Arnhem
Gemeente Heerenveen (1)
Patyna (1)
Isala
Sterkliniek
Amc
Heiploeg
Ijb Groep
Strukton
Bel mij terug

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Laat hier je telefoonnummer achter. Wij bellen je zo snel mogelijk terug!