Header EGC
Narrowcasting Oplossingen

Narrowcasting bij Edese Golfclub Papendal

Arnhem ligt aan de zuidrand van het Nationale Park De Hoge Veluwe. Bij de Edese Golfclub Papendal in Arnhem voel je de schoonheid van dit prachtige stukje Nederlandse natuur als een warme deken om je heen. Geen wonder dat deze prachtige plek geliefd is bij de vele leden dat de golfclub telt.

Het vraagstuk van de EGC Papendal

Dhr. Rob Koning, bestuurslid met o.a. digitalisering in zijn portefeuille, was ervan overtuigd dat er veel meer voordeel te halen zou zijn uit Narrowcasting. Zo was er de wens om leden beter te informeren over huisregels en relevante actualiteiten zoals het (lokale) weer en nieuws. Narrowcasting kon hierin een grote rol spelen en tevens de efficiëntie van interne processen verbeteren.

 

Onze oplossingen voor de Golfclub

Om aan de wens van de Golfclub te kunnen voldoen zijn er vier displays van verschillende afmetingen geplaatst, waarvan twee in het clubgebouw. Een display in het restaurant geeft informatie over beschikbaarheid van starttijden en over actualiteiten. Een touchscreen in de hal bij de kleedkamers, fungeert als informatievoorziening dat de interactie door de leden aanmoedigt. Zij kunnen er onder andere informatie vinden over specifieke holes, wat de lokale weersverwachting is, maar bijvoorbeeld ook wat er is besproken tijdens ledenvergaderingen.

Buitenschermen

Daarnaast zijn er buitenschermen geplaatst die bestand zijn tegen weersinvloeden en tegen een grote hoeveelheid lichtinval (High Brightness Display). Deze displays zijn voorzien van een door de klant gewenste behuizing dat bescherming biedt tegen onder andere slagschade van golfballen. Eén van de displays geeft informatie geeft over de status van de baan en aankomende wedstrijden. Bij de overkapte afslagplaatsen van de driving range is een vierde display geplaatst dat het voor leden onder andere mogelijk maakt om ter plaatse een golftraining te boeken bij een professionele trainer.

Narrowcasting bij Edese Golfclub

Koppelingen

Om alle informatie actueel en juist te kunnen vertonen zijn er koppelingen gemaakt met externe pakketten zoals e-golf4U en Power BI. Dat Speak de kennis in huis heeft om deze koppelingen te integreren heeft voor de golfclub de keus voor Speak medebepaald. De koppelingen maken het werk voor de vrijwilligers namelijk een stuk efficiënter en de beheerlast een stuk lager.

Buitenschermen Narrowcasting

Het resultaat

De golfclub en haar leden reageren positief.  Zeker nu relevante informatie ook buiten zichtbaar zijn. Ook het bestuur is erg tevreden over het resultaat. Er worden inmiddels al plannen gemaakt voor uitbreiding.

 

''Dankzij de narrowcasting displays kunnen we onze leden beter en actueler informeren en dat is voor iedereen erg prettig''  -Rob Koning, bestuurslid EGC-

 

Honda Logo
Leger Des Heils (1)
Cultuurgebouw
Qbuzz
Karcher
Sony
Arnhem
Gemeente Heerenveen (1)
Patyna (1)
Isala
Sterkliniek
Amc
Heiploeg
Ijb Groep
Strukton
Bel mij terug

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Laat hier je telefoonnummer achter. Wij bellen je zo snel mogelijk terug!